Uitvaartverzekering voor jouw kind: wat je moet weten

Uitvaartverzekeringen blijven altijd een penibel punt om aan te halen. Met een uitvaartverzekering regel je immers jouw uitvaart op voorhand, inclusief alle kosten en praktische zaken. Indien het daarbij gaat om een persoonlijke uitvaartverzekering, dan staan we er zeker voor te springen. Eenmaal het gaat om een uitvaartverzekering voor onze kinderen, dan is dat vaak een idee dat we liever uit ons achterhoofd verdringen. Toch nemen steeds meer mensen een uitvaartverzekering voor hun oogappels, want als het noodloot alsnog toeslaat dan hebben we liever dat alles toch maar geregeld is. Bekijk de goedkoopste uitvaartverzekering voor een kind die op dit moment beschikbaar is.

Waarom een uitvaartverzekering nemen voor mijn kinderen?

Een uitvaartverzekering neem je meestal voor jouw nabestaanden. Maar soms moeten we durven toegeven aan het idee dat ook wij nabestaanden kunnen worden. Eigenlijk heeft een uitvaartverzekering voor een kind hetzelfde nut als bij een persoonlijke uitvaartverzekering: de gemoedsrust ten goede komen. Wanneer een van jouw kinderen ooit komt te overlijden, wil je het als ouder gewoon goed voor hen geregeld hebben. Zelfs wanneer jij reeds komt te sterven, weet je dat je ook jouw kinderen de nodige gemoedsrust weet te schenken over hun latere uitvaart. Bekijk hier de prijzen van een uitvaartverzekering voor een kind onder de 18 jaar.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor een kind

In de eerste plaats moet je de verzekeringspolis grondig onder de loep nemen. Heb je bijvoorbeeld zelf al een uitvaartverzekering, dan staat daar vaak ook een clausule in met betrekking tot de kinderen. De meeste verzekeraars dekken in dat geval bijvoorbeeld automatisch een ongeboren kind, anderen rekenen daar ook nog een pasgeboren kind bij en nog anderen dekken kinderen gewoon al tot de leeftijd van achttien jaar. Indien nodig informeer je dan ook best bij de huidige verzekeraar. Bekijk de 10 tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering voor een kind.

Is jouw kind niet automatisch gedekt door de huidige polis, of heb je zelf (nog) geen uitvaartpolis? Dan zal je een individuele uitvaartverzekering dienen af te sluiten voor jouw kinderen. Weet dat vooral de gedekte waarde en eventuele opties bij zo'n uitvaartverzekering van belang zijn. Lees ook wat kost een uitvaart en zie direct wat je allemaal kunt verzekeren. Standaard zijn meestal de kistopbaring, de volgauto, het vervoer, de kist, de uitvaart zelf, rouwcirculaires, bedankbrieven en bloemen automatisch inbegrepen in een polis. Toch kan zo'n polis, door de te dekken waarde te verhogen, ook uitgebreid worden. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een massieve eikenhouten kist, onderhoudscontracten van het graf, of bijvoorbeeld extra volgwagens. Het is van belang om de uitvaart voor jouw kinderen te plannen zoals je het voor jouw eigen uitvaart zou doen: in al zijn details en met respect voor de overledene en de nabestaanden. Met die plannen trek je vervolgens naar jouw verzekeraar, die het te dekken bedrag zal bepalen. Alleen zo kan je zowel jouw eigen gemoedsrust als die van jouw kinderen blijvend garanderen, ook wanneer jullie er al lang niet meer zijn. Start nu met het vergelijken van uitvaartverzekeringen voor een kind, en kijk direct wat voor jullie situatie het voordeligst is.


Beste Uitvaartverzekering Kind in Januari 2019